Hvis du bor i udlandet?

ID Academy for danskere i udlandet

 

Uddannelsesplan

For at imødekomme de logistiske udfordringer som er forbundet med at være bosiddende i udlandet har ID Academy lavet nogle konkrete løsningsforslag til, hvordan du som dansker bosat i udlandet, kan gå på ID Psykoterapeutuddannelsen.

Deltagelse på kursusmodulerne er obligatorisk.

Egenterapi har du mulighed for at tage helt eller delvist hos en psykoterapeut eller en psykolog i det land du bor. Den psykoterapeut eller psykolog du benytter skal være medlem af en national/international organisation svarende til Dansk Psykoterapeutforening eller Dansk Psykologforening. Du skal have din terapeut godkendt hos vores studievejleder.

Halvdelen af din færdighedstræning, 37,5 timer pr. år, kan du lave over video-skype med nogle af dine medstuderende på dit eget hold. Vi formidler også gerne kontakt til andre udenlandske studerende på andre hold som er i samme båd som dig. De resterende 37,5 timers færdighedstræning (årligt krav til færdighedstræning på 1. og 2. år er 75 timer) kan du f. eks. lave med en træningspartner i dit hjemland eller ved at deltage i en weekend øvegruppe eller ved at invitere nogle medkursister til at besøge dig i forbindelse med en øveweekend.

På 3. og 4. år af uddannelsen er timekravet til færdighedstræning 37,5 timer. Her kan du lave 18,75 timers færdighedstræning over video-skype og de resterende 18,75 timers færdighedstræning som aftenøvetimer, mens du er på modulerne. På 3. og 4. år indgår desuden 37,5 timers færdighedstræning som klienttræningsarbejde. Dine klienttræningstimer kan du naturligvis lave i det land du bor i. Vi tilbyder dig 5 individuelle supervisioner, som du selv aftaler med din supervisor på både første og andet år. På tredje og fjerde år skal du deltage i gruppesupervision og kan gøre det over video-skype.